duminică, 31 august 2014

DIY - Cea mai usoara si rapida metoda de curatare a cartofilor fierti

De obicei cureti cartofii inainte sa ii pui la fiert si arunci cel putin 25% din cartof la gunoi, indiferent ca ii cureti cu cutitul sau cu acea "minune a tehnologiei" in bucatarie ce decojeste mai usor orice leguma si fruct (nu stiu sa ii zic pe nume, dar stiti voi despre ce vorbesc :o) )

Acum exista o metoda mai usoara si mai rapida.
Sursa: http://creeklinehouse.com
Iata cum:

Spalati bine de pamant cati cartofi aveti nevoie.


Luati un vas, il umpleti cu apa si puneti cartofii la fiert pana se fierb bine (25- 30min la foc mediu). Mai incercati din cand in cand cu o furculita sa vedeti daca s-au fiert (furculita trebuie sa intre usor in cartof)

Cand s-au fiert, pregatiti un bol cu apa cu gheata.


Aruncati in apa rece cartofii fierti si lasati sa se raceasca cat sa ii puteti manevra usor (20 - 30 secunde de exemplu) 


Acum cartoful trebuie sa fie rece la atingere pe exterior, dar inca foarte fierbinte pe interior, deci aveti grija. :)
Scoateti cartofii din apa rece.

Va puteti apuca de decojit. Apasati usor cu degetele pe coaja si trageti intr-o directie de ea. Se va desprinde foarte usor si va lasa in urma tot cartoful, nu 3 sferturi :)


Cam asta este!
Spor la gatit!

Etichete: , , , ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire

Inspiratie DIY: DIY - Cea mai usoara si rapida metoda de curatare a cartofilor fierti

DIY - Cea mai usoara si rapida metoda de curatare a cartofilor fierti

De obicei cureti cartofii inainte sa ii pui la fiert si arunci cel putin 25% din cartof la gunoi, indiferent ca ii cureti cu cutitul sau cu acea "minune a tehnologiei" in bucatarie ce decojeste mai usor orice leguma si fruct (nu stiu sa ii zic pe nume, dar stiti voi despre ce vorbesc :o) )

Acum exista o metoda mai usoara si mai rapida.
Sursa: http://creeklinehouse.com
Iata cum:

Spalati bine de pamant cati cartofi aveti nevoie.


Luati un vas, il umpleti cu apa si puneti cartofii la fiert pana se fierb bine (25- 30min la foc mediu). Mai incercati din cand in cand cu o furculita sa vedeti daca s-au fiert (furculita trebuie sa intre usor in cartof)

Cand s-au fiert, pregatiti un bol cu apa cu gheata.


Aruncati in apa rece cartofii fierti si lasati sa se raceasca cat sa ii puteti manevra usor (20 - 30 secunde de exemplu) 


Acum cartoful trebuie sa fie rece la atingere pe exterior, dar inca foarte fierbinte pe interior, deci aveti grija. :)
Scoateti cartofii din apa rece.

Va puteti apuca de decojit. Apasati usor cu degetele pe coaja si trageti intr-o directie de ea. Se va desprinde foarte usor si va lasa in urma tot cartoful, nu 3 sferturi :)


Cam asta este!
Spor la gatit!

Etichete: , , , ,